Bir ömür eskimeyen, çevreci, ekonomik ve üstelik mantolama işleminden iki kat daha etkili... İzoduo'nun ürettiği bu duvar blokları, inşaat sektörüne yeni bir soluk getirecek.

Yalıtım; ortamdaki enerjinin dışa gitmesini engeller hem de dışarıdan doğrudan gelebilecek soğuk hava, gürültü ve nemi minimuma indirir. Bu ne ifade eder?

Öncelikle doğalgaz ve elektrik faturanızın yarı yarıya inmesidir; çünkü dışarıdan soğuk hava akımı gelmediği için ortam kolay kolay soğumaz, kısaca daha ucuza ısınırsınız. Tabii aynı durum yaz mevsiminde de geçerli; odanızın ısısı makul seviyede kalacağı için ekstra bir soğutmaya çok fazla ihtiyaç duymazsınız.

Daha huzurlu ve sakin yaşam sürmenize yardımcı olur; çünkü yan dairenizde ya da oturduğunuz konutun dışında oluşabilecek yüksek sesi duymanızı engeller.

Öte yandan bir yararı daha var ki; bu sanırım hepimizi yakından ilgilendiriyor. Özellikle deprem haberlerini ardı ardında aldığımız son dönemde sıkça duyduğumuz, binanın güçlendirilmesi kadar önem taşıyan korozyona karşı bir yalıtım çeşidi. Evet su yalıtımı... Çünkü binanınız dışı her ne kadar sağlam görülürse görülsün; maalesef ki inşaat aşamasında kullanılan demirler, metaller, taşlar ve tuğlalar yağmur suyu ve nemin etkisiyle zamanla erir, aşınır ve bir noktadan sonra o binayı taşıyamaz hale gelir.

İşte bu üç yalıtım çeşidi, ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Ancak her biri için ayrı bir işlem uygulanıyor, farklı malzemeler kullanıldığından ayrı bir bütçe hazırlanıyor ve her 5-10 yıllık bir süre zarfında yeniden tekrarlanması gerekiyor.

Kulağa oldukça külfetli geliyor değil mi? Peki tüm bu işlemleri, bina inşa edilirken tek bir blok yardımıyla yapabilirsiniz desek? Ve bir daha değiştirmek zorunda kalmayacağınızı, ömür boyu rahatlıkla kullanabileceğinizi söylesek? "Hadi canım" dediğinizi duyar gibiyiz... O zaman gelin, şimdi haberimizi sonuna kadar okuyun...